Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - حسين دهشيار استاد دانشگاه علامه طباطبايي گفت: هدف آمريکا در دشمني با ايران ايجاد شرايطي است تا پوسته ساختار سياسي حفظ اما محتواي آن تهي بشود ، با اين پوسته مشکلي نخواهد داشت.

به گزارش روز يکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا، استاد دانشگاه علامه طباطبايي در نشست واکاوي علمي چالش رابطه ايران و آمريکا در خانه انديشمندان علوم انساني تاکيد کرد: آمريکايي ها معتقدند بايد با يک استراتژي هماهنگ با ايران روبرو شوند اين راهبرد کمک ، تشويق و تقويت شرايطي است که ساختار سيستم سياسي حاکميت در ايران در عين حفظ پوسته تهي از محتوا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تصريح کرد: از نظر آمريکايي ها ايران دشمن آن ها است و راهي که براي مقابله با ما انتخاب کرده اند رويارويي و برخورد سخت است و راه حل هاي ديگر را کنار گذاشته اند.
« آن دنبال اين هستند که سيستم نتواند آن چيزهايي که گفته را انجام بدهد ، يعني آن را از اعتبار تهي کنند، جايگاه توزيعي سيستم را به چالش بکشانند و در واقع اعتبار هنجاري و توزيعي سيستم را کاهش بدهند. براي تحقق اين خواست يک جعبه ابزار هميشه کنار دست خود دارند تا در کمترين فرصت بهترين ابزار خود را بيرون بياورند و به مقابله با ايران بپردازند. چرا که سياست هم عين زندگي سيال و تغيير پذير است.»
وي گفت : اين ابزار ها در هر دوره اي متفاوت است مثلا در دوره اوباما تلاش مي شد ايران در جامعه بين المللي ادغام شود و اين از طريق مسير مماشات پيگيري مي شد اما در دوره ترامپ تلاش مي شود ايران داخل مرز هاي خود محصور شده و به انزوا کشيده شود.
اين کارشناس مسائل آمريکا سپس به بيان برخي ويژگي هاي داخلي آمريکا پرداخت و گفت: اتفاق نظر وسيعي بين نخبگان سياسي در آمريکا وجود دارد که ايران دشمن است. داخل آمريکا بعد از جنگ هاي چون ويتنام و جنگ سر احزاب يکپارچه شده اند.
** سياست برش و گازنبري دو حزب آمريکايي عليه ايران
دهشيار افزود: درست است که در آمريکا دو حزب داريم اما در استراتژي هاي کلان يکسان هستند، حزب دموکرات ها بيشتر متمايل به ليبرال ها است و جمهوري خواه متمايل به محافظه کاران، به دليل اين يکپارچگي ماهيت اين ها يکسان است تنها در شيوه برخورد با ايران تفاوت دارند. محافظه کاران معتقد به شيوه برخورد گازنبري با ايران هستند اما ليبرال ها به سياست برش اعتقاد دارند همانند بريدن آرام آرام يک تکه کالباس که در نهايت آن شکل و وجود کالباس از بين مي رود در واقع سياست نرم را دنبال مي کنند.
وي ادامه داد : ويژگي ديگر در سياست آمريکايي اين است که دوست و دشمن قابل تغيير است همان چيزي که در قبال ژاپن و آلمان ديديم و براي آن ها دوست و دشمن ثابت وجود ندارد.
** دو راه کاهش چالش با آمريکا
دهشيار سپس به ارائه راهکارهاي خود براي کاهش چالش با آمريکا پرداخت: دو راه براي از بين بردن دشمني ما با آمريکا وجود دارد. راه اول تغيير تاکتيکي است يعني در واقع شما فقط براي منافع کوتاه مدت به پاي ميز مذاکره برويد و با آمريکا مذاکره کنيد در و اقع هر طرف در اين ماجرا حس زرنگي خواهد داشت که مي خواهد امتيازي بگيرد اما رويه سابق خود را ادامه بدهد. در اين مسير بازيگران بهم اعتماد نخواهد داشت.
« راه حل دوم اين است که هيچ چيز ثابت نيست و مي توان نگرش هاي کلان را تغيير داد. جغرافياي کشورها ثابت است اما اين ايده ها هستند که از اين جغرافيا تفسيرهاي مختلفي مي کنند از اين رو ما و حتي آمريکا ، هم مي توانيم از هم تفسيرهاي ديگري داشته باشيم، به نظر من راه حل بلند مدت حل چالش هاي ما و آمريکا تغيير نگرش هايمان نسبت به هم است بايد بپذيريم هيچ کشوري در نقش هميشگي خود ثابت نخواهد ماند و بايد با تغيير و تحولات عرصه بين الملل روابط را هم دچار تغييرکنيم.
** نحوه برخورد چين با آمريکا
دهشيار در توضيح ديدگاه خود به ذکر مثالي پرداخت و افزود: اين را مي توانيم در مورد کشور چين مثال بزنيم که درهاي خود را به روي امريکا بازکرد و امريکا هم بازار 400 ميليار دلاري در اختيار چين گذاشت و اقتصاد چين رونق گرفت اين همان چيني بود که آمريکا را به عنوان امپرياليسم مي شناخت اما جهان بيني خود تغيير داد و در هاي خود را به روي جهان باز کرد.
وي افزود: در نتيجه همين فرايند بود که احترام متقابل هم بين دو کشور شکل گرفت؛ وقتي کلينتون مي خواست به چين برود مقامات چيني از او سوال پرسيدند که مي خواهيد در چه زمينه هايي سخن بگوييد او گفته بود مسائل حقوق بشري و چيني ها مخالفت کرده بودند و کلينتون هم پذيرفته بود در مورد آن مسائل صحبت نکند اين يعني چين آمريکا را وادار کرده است به آن ها احترام بگذارد.
** ايران مي تواند از شرايط کنوني خارج شود
دهشيار سپس به ظرفيت هاي ايران اشاره کرد و گفت: منابع مادي و انساني وسيعي در کشور ما وجود دارد. ترکيه، عربستان و بقيه کشورهاي منطقه قابل مقايسه با ما نيستند ، از عمر به وجود آمدن خيلي از اين ها 200 سال بيشتر نمي گذرد اما شما مي بينيد ترکيه ، کره جنوبي و غيره کجا هستند و ما کجا ، معتقد هستم ما مي توانيم از اين شرايط خارج بشويم، ظرفيت هاي گسترده اي داريم فقط يک مثال بزنم در زمان انقلاب، مکزيکداراي اقتصاد نفتي بود در حاضر کمترين وابستگي به نفت را دارد. وقتي مکزيک توانسته است چرا ما نتوانيم.
** تعريف دشمن در ساختار سياسي آمريکا
دهشيار در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ساختار سياسي آمريکا کشورهاي جهان را به چهار دسته دوست، دشمن، متحد و رقيب تقسيم بندي کرده است. در اين تقسيم بندي ايران دشمن آمريکا محسوب شده که مستوجب شديدترين برخورد ها قلمداد شده است.
اين کارشناس مسائل آمريکا در مورد روش هاي مختلف برخورد با دشمنان آمريکا در چارچوب استراتژي کلان اين کشور گفت: معتقد هستم براي تحليل چالش هاي بين ما و آمريکا بايد يک منظر تئوريک داشته باشيم بعد به تحليل بپردازيم چرا که معتقد هستم ضعف در تئوري منظر به ضعف در تحليل هم منجر خواهد شد در اين منتظر تئوريک ، ايران به عنوان دشمن آمريکا تصوير شده است.
وي ادامه داد: دليل اينکه آمريکايي ها يک کشور را به عنوان دشمن تلقي مي کنند دو عامل دروني دارد و يک عامل بيروني هم در آن دخيل است ، کشور هايي که دشمن آمريکا تلقي مي شوند به صورت کلامي و عملي شيوه زيست آمريکايي را نفي مي کنند و دليل داخلي ديگر هم اين است که اين کشور ها به مباني و اصول حيات بخش معنا دهي به زندگي آمريکايي حمله مي کنند.
استاد دانشگاه علامه افزود: در جنبه بيروني هم کشوري که ماموريت جهاني که آمريکا براي خودش تعريف کرده است را زير سوال ببرد و به دنبال از بين بردن و تغيير ارزش هاي و اصول حاکم بر نظم نوين جهاني باشد به عنوان دشمن آمريکا تلقي مي شود.
** 4 روش آمريکا در برخورد با دشمنان
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در مورد برخورد هاي آمريکا با کشور هاي دشمن هم گفت : آمريکايي ها در مقابل کشور هايي که به عنوان دشمن خود قلمداد مي کنند چهار روش را در پيش مي گيرند. گزينه اول قبول انتقادات و مخالفت هاي کشور دشمن است يعني به اين معنا که آمريکا بگويد بله کشور دشمن ما راست مي گويد و ما اين مشکلات را داريم، گزينه دوم مماشات و مهار آن کشور است در واقع با عدم پذيرش نقدهاي آن کشور به دنبال مهار بيشتر با روش هاي نرم مدنظر است گزينه بعدي رويايي چند جانبه و چند سطحي است.
وي در باره نحوه برخورد آمريکا با گزينه هاي مورد نظر گفت : اين که آمريکا کدام يک از گزينه ها را بر چه اساسي انتخاب مي کند ، بستگي به سه عامل دارد. عوامل مربوط به فضاي داخلي آمريکا ، عرصه بين المللي و کشور هدف.
دهشيار در مورد دلايل مربوط به فضاي داخلي آمريکا گفت: دليل اول به اين مربوط مي شود که اقتصاد آمريکا چقدر کار آمد باشد. يعني سيستم چقدر توان دارد انباشت سرمايه بکند و ظرفيت هاي توزيعي نظام اقتصادي در چه حدي است.عامل دوم به پويايي سيستم سياسي آمريکا بر مي گردد يعني چقدر همسويي بنيادين بين نخبگان سياسي در جامعه وجود دارد. بحث بعدي قواره سيستم فرهنگي است يعني اينکه سيستم فرهنگي آمريکا چقدر در بين مردم آمريکا پذيرش و مخاطب دارد مثلا آيا پرچم آمريکا براي مردم آمريکا مهم است، آيا مردم لباس آمريکايي مي پوشند و.....
به گفته اين کارشناس عامل ديگري که دولت آمريکا به آن توجه مي کند توان نظامي خود است. نگاه مي کند که براي دفاع از کشور زير ساخت هاي اقتصادي و ارتباطي و سرمايه هاي انساني چقدر توان دارند و در صورت نياز چقدر قادرند خود را بر ديگران تحميل کرده و به ظرفيت هاي دشمن خود و يا دوستان دشمنان خود ضربه بزنند.
در صحنه بين الملل هم نگاه مي کنند تا ببينيد ماهيت روابط آمريکا با کشور هاي مرجع نظام بين الملل چگونه است و آن کشور متخاصم چه رابطه اي با کشور هاي مرجع چون چين، روسيه ، فرانسه و غير دارد دارد. دليل ديگر در اين زمينه اين است که آمريکا چه ميزان در سازمان هاي بين المللي نقش و نفوذ دارد.
دهشيار در مورد عواملي که به کشور هدف مربوط مي شود، نيز توضيح داد: آمريکا به درون کشور هدف نگاه مي کند که چه اندازه ظرفيت مادي و غير مادي دارد. و چه ميزان اثر گذاري در منطقه جغرافياي که زيست مي کند ، به جاي خواهد گداشت .
ج.ب **1601**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد

ایسنا/همدان امام جمعه همدان گفت: پیشرفت کشور در گرو علم است اما باید مبانی علم هم در آموزش مورد توجه قرار گیرد به طوری‌ که در حال حاضر نسل جوان تا ۳۰ سالگی باید به دنبال تحصیلات تکمیلی باشد که فرصت جوانی از دست می‌رود و طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد بنابراین باید در نظام تعلیمی به طولانی بودن دوره تحصیل توجه شود.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی جمعه ۱۴ اردیبهشت در خطبه‌های نمازجمعه شهر همدان، مطرح کرد: امروز شاهد مشکلاتی در جامعه از بزهکاری‌ها تا انحرافات اخلاقی گرفته تا مشکلاتی که در خانواده‌ها وجود دارد، هستیم راه‌حل اساسی مشکلات اجتماعی کجاست؟ نسل جوان کجا باید مهارت تولید ثروت را آموزش ببیند؟ یکی از معضلاتی که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، اشتغال است.

شعبانی‌موثقی با بیان اینکه نسل جوان باید به عنوان یک تولیدکننده ثروت مطرح باشد، خاطرنشان کرد: جوان کجا باید مهارت تولید ثروت را به دست آورد؟ کجا ایستادن در مقابل بزهکاری‌ها را آموزش ببیند؟ اخلاق اجتماعی، قانون‌گرایی، آشنایی با نظام ارزشی و هنجاری و زیست عفیفانه را کجا آموزش ببیند؟ این موارد جزء مسائل اصلی زیست و حیات بشری است که علاوه بر آموزش، باید تبدیل به رفتار اجتماعی شود.

وی با طرح این سوال که کدام نهاد می‌تواند این مشکلات را به صورت اساسی حل کند؟ پاسخ داد: اصلی‌ترین نهادی که باید در این مسیر حرکت کند، نظام تعلیم و تربیت کشور است به طوری‌که تعلیم و تربیت شاید اساسی‌ترین و حساس‌ترین بخش از وظایف و جریانات انقلابی است که در مواردی به آن کم‌توجهی شده در حالی‌که باید بعد از انقلاب اسلامی در مسأله آموزش و پرورش تلاش‌های فراوانی انجام می‌دادیم چراکه کار نهاد تعلیمی و آموزشی، تربیت انسان است و تنها برای دانش‌آموزان عرصه علم نیست بلکه تعلیم و تربیت حائز اهمیت است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه باید در آموزش‌های آموزش و پرورش مبانی اصیل نظیر معرفت‌شناسی، انسان‌شناسی و هستی‌شناسی مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: در چند ماه اخیر دشمن در میدان نظامی شکست خورده و هر زمان دشمن در میدانی شکست می‌خورد و موفقیتی نصیب جمهوری اسلامی ایران می‌شود، دشمن به دنبال برنامه‌ریزی است، در حال حاضر نیز به دنبال جنگ رسانه‌ای و با شایعه‌پراکنی تلاش می‌کند تنش ایجاد کند، دشمن در زمینه رسانه وحدت دارد به طوری‌که ما باید نسبت به جریان‌های رسانه‌ای دشمن مراقب باشیم.

وی اظهار کرد: در حالی اعتراض دانشجویان آمریکایی و اروپایی و حمایت از مردم فلسطین و برخورد خشن کشورهای اروپایی با معترضان را شاهد هستیم که منورالفکران سال‌ها غرب را مهد آزادی‌بیان روشنفکری می‌دانستند و این آزادی را بر سر ملت‌های خود می‌کوبیدند اما جمهوری اسلامی ایران از ابتدا می‌دانست این شعار تو خالی و بازی غربی‌هاست و حقوق بشر وقتی خوب است که پای بشر غربی به میان باشد.

شعبانی‌موثقی یادآور شد: حقوق بشر غربی و آزادی بیان آن‌ها را نمی‌شود باور کرد، امروز حقانیت ما را در بلاد کفر دیده می‌شود به طوری‌که حرف‌های دیروز جمهوری اسلامی،  امروز در بلاد کفر بیان می‌شود و بخواهند یا نخواهند کشور ما یک تنه در مقابل ظلم ایستاد و حرف جدید مطرح کرد و امروز این حرف‌ها و مواضع فراگیر شده که این موفقیت جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: شأن امامت‌جمعه مطالبه‌گری است و هدف از این‌کار هم تقویت بنای ائمه‌جمعه بر تضعیف مسئولان نیست بلکه بنا بر تقویت، حمایت و طرح مشکلات مردم در تریبون نمازجمعه است و در بسیاری از موارد تلاش می‌کنند در جلسات خصوصی مشکلات مردم را منعکس کنند و انتظار این است که مسئولان در مقابل مطالبات ائمه‌جمعه برخورد شایسته شود.

امام جمعه همدان در پایان بیان کرد: اگر امروز مکتب شیعه کلام، فلسفه و فقه باقیست، مدیون امام صادق(ع) است، آنچه در رساله‌های عملیه وجود دارد که مراجع سعی می‌کنند احکام را از آن استخراج کنند، قالب اطلاعات آن از امام صادق(ع) است و حرف آخر ایشان در روز شهادتشان توجه به نماز و اول وقت خواندن آن است.

به گزارش ایسنا، در پایان نمازجمعه این هفته، راهپیمایی جمعه‌های خشم در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی از محل برپایی نمازجمعه تا چهارراه شریعتی همدان برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • زائران حج در واقع سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند
  • زائران حج، سفیران جمهوری اسلامی هستند
  • طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • ایران قوی مدیون خون شهدا
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند